Ergonomisch verantwoord werken voor optimale beleving binnen facilitaire diensten

Hago Next heeft samen met Buro voor Fysieke Arbeid trainingen ontworpen. We leiden nu eigen medewerkers tot ergocoaches en -begeleiders op, om in-house kennis te borgen en te zorgen dat ergonomisch verantwoord werken deel van ons DNA wordt én blijft. Maar hoe werkt het en wat levert het op?

Ewout Brehm, Directeur Buro voor Fysieke Arbeid, is specialist in duurzaam fysiek werk. Samen met Hago Next creëert hij meer bewustzijn rondom de fysieke belasting van schoonmakers. Ook liep zijn collega, Tamara Rietvink, als trainer mee op de werkvloer. Door letterlijk mee te soppen - we noemen het de “sop-stage”- heeft zij zelf kunnen zien en ervaren waar de fysieke knelpunten in het werk zaten. Dit gaf ons de belangrijkste inzichten voor het samenstellen van de opleiding.

Motoriek en tactiek

Eerst zijn we gaan nadenken over de motoriek (manier van bewegen) en tactiek (slim omgaan met werk). Wat is allemaal toepasbaar? En welke technieken heb je in welke situatie nodig? Dit is afhankelijk van het soort schoonmaakwerk. Sanitaire ruimtes reinigen is bijvoorbeeld anders dan vloeren schoonmaken. Overal zijn we op maat gaan kijken voor een passende oplossing.

Inzichten uit de praktijk

Toen het plan voor de opleiding er eenmaal lag, zijn we het uitgebreid gaan toetsen. Zo hebben we aan de schoonmakers gevraagd of dit ook echt in de praktijk voorkomt. Tijdens de “sop-stage” hebben we veel beeldmateriaal gemaakt om te kijken hoe bepaalde werkzaamheden uitgevoerd worden wanneer je er verder niet over nadenkt. De natuurlijke manier van werken eigenlijk. Soms is er bijvoorbeeld veel eenzijdige belasting in het werk. Met foto’s en video’s kun je inzichtelijk maken wat er elke dag gebeurt. Hiervan hebben we veel geleerd en vervolgens onze oplossingen op gebaseerd.

Verantwoord en duurzaam schoonmaken

Hago Next geeft graag extra aandacht aan het verantwoord en duurzaam maken van schoonmaakwerk. De gemiddelde leeftijd van schoonmakers ligt vrij hoog. Daarom denken we na over hoe we deze mensen fit en gezond aan het werk kunnen houden. Een belangrijk onderdeel om schoonmaakwerkzaamheden goed vol te kunnen houden richting de toekomst. En niet te vergeten: van essentiële waarde voor de vitaliteit van de medewerkers zelf.

Slim werken

De training leidt onze eigen mensen op tot ergocoach of -begeleider. Dit betekent dat ze in de praktijk collega’s kunnen ondersteunen met slim werken in arbeidsmotoriek. Eerst is het belangrijk om zelf te leren hoe je dit met lage belasting goed kunt doen. In groepstraining leren we de technieken aan. Daarna krijgen ze individuele coachbegeleiding. Net zoals een sportcoach dat doet, maar dan in een werksituatie. Dit geldt voor alle onderdelen van het vak. Van trappenhuizen schoonmaken en sanitair reinigen tot stofzuigen en afval verwerken. Ook kijken we naar alle middelen in de schoonmaakkar, zodat ze dit uiteindelijk met veel vertrouwen kunnen uitleggen aan collega’s.

Kennis overdragen

Fase twee gaat over de coachingsvaardigheden. Hoe leg je het uit aan collega’s? Waarom is het belangrijk om er op tijd over na te denken? Wat zijn de risico’s? Je moet experimenteren en voelen wat er gebeurt als je op een bepaalde manier beweegt. Er bewuster mee bezig zijn levert voordelen op. Hoe spreek je iemand aan? Hoe kun je mensen enthousiasmeren? Wat wil je bereiken? En welke stappen moet je doorlopen? Stap voor stap bouwen we het op.

De borging

De opleiding wordt afgerond met een examen. Daarna volgt de borging: het moet een plekje krijgen in de organisatie. Dat is vaak een uitdaging. Hoe kun je dit als coach in het dagelijkse werk aandacht geven? Op dit moment zijn Hago Next en Buro voor Fysieke Arbeid E-learnings aan het maken voor verschillende facilitaire taken. Het doel hiervan is dat de coaches het samen kunnen bekijken. We starten elke maand een nieuw thema met elkaar op, zodat we er door het hele jaar heen focus op hebben.

Een mooie bijdrage

De opleiding levert op veel fronten leuke dingen op. Ergocoaches vertellen dat de samenwerking tussen collega’s beter is. De teams hebben het over belangrijke zaken, nemen het serieus en vinden het prettig. Schoonmakers hebben het gevoel dat ze iets bijdragen en merken daadwerkelijk het verschil. Ze vinden het werk leuker geworden doordat ze deze rol nu hebben. Ergocoaches of -begeleiders kunnen de belasting voor zichzelf omlaag brengen, maar ook voor collega’s. Op die manier creëren ze betekenisvol werk. Het gaat nu meer over de werkbeleving: plezier hebben en samenwerken met collega’s. Die mooie bijdrage heeft het.

Brede focus

Hago Next heeft een brede focus op de medewerkers, bijvoorbeeld in taakvariatie. Als mensen meer plezier beleven of het werk langer vol kunnen houden dan draagt dit bij aan de inzetbaarheid van werknemers. Aan het einde van een werkdag is het lichaam minder belast, omdat schoonmakers er bewuster mee om kunnen gaan.

Wijze raad van Ewout: “Het lichaam is het belangrijkste gereedschap, wees er zuinig op en ga er vooral slim mee om. Als je bewust omgaat met je fysieke belasting houdt je het langer vol. En ben je aan het eind van de dag ook minder fysiek belast. Dat is de hele essentie.”

Rob Hagenaars van Achmea legt uit hoe deze inspanningen er vanuit Achmea op de werkvloer uitzien:

“Achmea werkt aan een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving. Met onze producten willen we daaraan bijdragen. Dat is gericht op verzekeringen en diensten die we bieden. Maar we kijken ook naar de facilitaire dienstverlening en hoe we daarbinnen focus aanbrengen op ons hogere doel. Onze medewerkers worden opgeleid in dit gedachtegoed. Wij hechten er veel waarde aan dat mensen gezond en vitaal zijn én blijven. Hago Next vertaalt dit naar zinvolle preventieve maatregelen, instructies en opleidingen. Daar zijn we erg blij mee. Wat we willen zijn naar onze klanten, willen we natuurlijk ook zelf laten zien. Binnen is ook buiten in dat opzicht.

Zo hebben we bijvoorbeeld een 34-urige werkweek voor een optimale werk/privé balans. Daarnaast zijn er gezondheidspleinen waar werknemers terecht kunnen voor een fysieke of mentale check. Allemaal gericht op gezond en vitaal. Dit alles vertaalt zich ook in facilitair. Hoe we met onze leveranciers omgaan, daar houden we rekening mee. De manier waarop Hago Next bezig is met de gezondheid van medewerkers sluit naadloos aan op onze strategische doelen. En vooral hoe deze in de praktijk uitgevoerd worden. Wij voelen het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor iedereen die in het gebouw is en acteren daarop.”

Continuïteit van schoon: hengels in plaats van vis (hagonext.nl)

Het belang van kennisborging wordt, in een snel veranderende wereld, steeds belangrijker. Hier lees je meer over hoe Hago Next voorsorteert op de veranderende behoefte aan in-house kennis.

Lees meer