Hago Next & ROC van Amsterdam: succesvolle taakintegratie in de praktijk

Taakintegratie is niets nieuws. Maar het wordt wel steeds belangrijker. In schoolgebouwen bijvoorbeeld. Bundeling van taken komt de continuïteit in facilities ten goede. Een ander voordeel is dat het scheelt in het aantal contracten dat facility managers moeten beheren. Hago Next ondersteunt opdrachtgever, als centrale partner in facilities, met tal van taken naast schoonmaken. Om meerwaarde te creëren. In dit blog vertellen we je over de bundeling van taken bij locatie MBO College Hilversum van ROC van Amsterdam en wat die oplevert.

Myrthe van Kassel is werkzaam voor Hago Next bij MBO College Hilversum, onderdeel van ROC van Amsterdam. Op deze locatie is zij verantwoordelijk voor het merendeel van de facilitaire diensten. Van de postkamer, schoonmaak en catering tot en met glasbewassing, ongediertebestrijding en verhuizingen. Myrthe weet overal iets van. Dagelijks stuurt ze de boel aan en pakt ze samen met haar teams verschillende taken op. 

Het belang van taakintegratie

Bij MBO College Hilversum is Hago Next ver op het gebied van taakintegratie. Voor de klant betekent dit vooral: continuïteitIets enorm waardevols. Een relevant voorbeeld: De postkamer namen we als laatste over. Er werken momenteel twee mensen. Stel, zij zijn ziek dan kunnen schoonmaakmedewerkers de post doen. Terwijl dit niet het makkelijkste werk is. Maar het is wel mogelijk dankzij slimme taakintegratie. 

Alle facilitaire facetten 

Op die manier ontstaan er geen gaten in de dienstverlening. We kunnen namelijk alle facilitaire facetten uitvoeren. Er is altijd iemand aanwezig die de schoonmaak, post of catering kan doen. Bovendien hebben we meer ogen om te kijken hoe facilitaire zaken opgepakt moeten worden. Medewerkers zijn niet alleen meer bezig hun eigen taken, maar focussen op het complete pakket. 

Flexibel werken

Door deze brede inzetbaarheid gaan we flexibeler om met veranderingen. Ook in tijden van Corona. Momenteel is de kantine op de locatie niet open, alleen de kleine koffiebar. Daarom werken sommige mensen van de catering nu ook in de schoonmaak. Uiteraard kunnen ze zelf bepalen of ze dat willen. De meesten vinden het leuk om eens op een andere manier met elkaar samen te werken. 

Volledige ontzorging 

Doordat we taken als een geheel zien, voelen we ons verantwoordelijker als team. We hebben ook de ruimte om zelf dingen op te pakken. In vakanties is de catering niet aanwezig. Maar we hebben wel een sleutel, zodat iemand anders de koffie kan bijvullen. Ook wanneer bepaalde zaken door omstandigheden niet lopen zoals het zou moeten gaan, hebben we altijd wel een andere optie. Niemand zal er iets van merken. 

Van elkaar leren 

We proberen optimaal gebruik te maken van alle extra handjes. Intern wordt er veel kennis gedeeld en van elkaar geleerd. Er worden veel vragen aan elkaar gesteld. Natuurlijk krijgen medewerkers altijd de basis uitgelegd, de eerste stappen. De rest volgt eigenlijk vanzelfin de praktijk. Mensen helpen elkaar. De teams werken samen. Dat is ook het mooie aan taakintegratie. 

Een mind change

Natuurlijk kan of wil niet iedereen breed ingezet worden. Het is even een mind change. Ze snappen heel goed dat het nu andere tijden zijn. Mensen staan er wel voor open. De medewerkers die al verschillende taken uitvoeren hebben het hartstikke naar hun zin. De gezelligheid in de teams zorgt ook dat ze het graag willen doen. Taakintegratie is vaak spontaan, onderling elkaar helpen. Dit maakt de teams hechter. Zo worden verjaardagen nu gevierd met het hele team, in plaats van in kleine groepjes. 

Meer kennis en ervaring

Het ligt er ook aan welke taken overgenomen moeten worden. Een klaslokaal schoonmaken is bijvoorbeeld eenvoudiger dan een sanitaire ruimte. Daar houden we uiteraard rekening mee. Een ander mooi aspect is dat taakintegratie de kennis in het leven verbreed. Veel mensen krijgen meer ervaring in nog een branche. Denk aan een servicemedewerker die ook post doet. Deze persoon wordt vaak trots dat hij/zij dat ook kan. Je ziet mensen groeien. Naast de continuïteit, is het fijn dat medewerkers dit zelf zo kunnen ervaren. 

Totaalpakket

De insteek van taakintegratie is dat er altijd mensen zijn die meerdere taken kunnen uitvoeren. Bij ons zit er veel snelheid in. We zien het meteen en gaan aan de slagDaardoor kunnen we een nog breder pakket oppakken op deze manier. Denk aan het beheren van de afvalstromenWe maken de containers schoon of bellen wanneer een container geleegd moet worden. Zo is alles afgedekt en beheren we een hele keten in plaats van maar een deeltje ervan. Dat is uiteindelijk voor iedereen interessant. 

Stel je vraag!

Meld je aan en ontvang als eerste de e-learning in je mailbox.