Zichtbare schoonmaak

Wij kiezen er bewust voor om onze belevings- en resultaatgerichte schoonmaakdiensten zoveel mogelijk overdag uit te voeren. Dagschoonmaak kent vele voordelen: onze schoonmakers spelen direct in op incidenten, calamiteiten, verzoeken en vragen van uw medewerkers. Kop koffie omgevallen? We ruimen het direct op. Dit heeft een positieve invloed op de beleving. Onze medewerkers werken in het oog van uw eindgebruikers en stellen zich proactief op: alles is bespreekbaar.

Dagschoonmaak is een duurzame werkwijze

 


Dagschoonmaak haalt onze medewerkers bovendien uit de onzichtbaarheid en anonimiteit, wat het respect en de waardering voor hun werk verhoogt. Ook het feit dat ze bij het avondeten kunnen aanschuiven zorgt voor tevredenheid en daarmee meer productiviteit. Alleen al in het zicht werken zorgt voor een verhoging van 11% in beleving.

Ook zorgen zichtbare schoonmakers dat het gedrag van uw eindgebruikers onbewust verbetert. Een vieze omgeving is als een magneet voor nog meer rommel (bron: Nederland Betaalbaar Schoon 2010). Zo gooit 32% van de mensen met afval in handen dit stuk afval op de grond in een vervuilde omgeving. In een schone omgeving is dit maar 14%. Wanneer in de directe omgeving een schoonmaker aan het werk is, daalt dit percentage zelfs naar 4 – 7 % (bron: Zichtbaar reinigen in Nederland, in opdracht van Stichting Nederland Schoon).

Uit eigen onderzoek is tevens gebleken dat dagschoonmaak een energiebesparing van maar liefst 10% oplevert (licht en verwarming kunnen later aan of eerder uit); het is dus ook een duurzame werkwijze.

Koffie?

Hallo, ik ben Femy van de Wege en hoor graag meer over wat er speelt binnen jouw organisatie. Vrijblijvend, tijdens een kop koffie. Of thee.

Stuur mij een bericht

Dagschoonmaak in de praktijk

Practice what you preach

Twee organisaties met hetzelfde DNA. Dat heeft geresulteerd in een mooie samenwerking tussen FMO en Hago Next. De schoonmaakploeg bij FMO zet zich vol bedrevenheid en met veel passie in op de werkvloer. Ze zijn écht onderdeel van het team. “Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze medewerkers een volwaardige baan hebben en niet met 3 baantjes tot in de late uurtjes moeten poetsen. Maar ook gewoon op tijd thuis zijn voor het eten!” Aldus: Susanne Kamp, Manager Facility Services FMO. Bekijk hierboven de video waarin we laten zien hoe de geïntegreerde dienstverlening op locatie is.

Ook bij FMO voert Hago Next dagschoonmaak uit en doen zij meer dan schoonmaak alleen. De vakschoonmakers zijn echt een verlengstuk van de organisatie. Ze maken onderdeel uit van het regulier overleg, zijn de oren en ogen op de werkvloer en worden aangemoedigd om zelf met ideeën en verbetervoorstellen te komen. “Iets wat eigenlijk vanzelfsprekend zou moeten zijn, maar het helaas nog niet is”, aldus Susanne Kamp. In deze video vertellen we hier meer over.

Samenwerking via undermanagementconstructie

Hago Next en FNV zetten zich in voor een contract dat het beste van twee werelden combineert. FNV maakt zich sterk voor echte banen en gezonde arbeidsomstandigheden, daarom nemen ze alle schoonmaakmedewerkers zelf in dienst. Via een undermanagementconstructie wordt de kennis en kunde van Hago Next toegevoegd aan het portfolio van FNV.

In deze samenwerking staat de vakschoonmaker centraal en stellen we continu de vraag, hoe kunnen we door slimme toepassingen het werk gemakkelijker en leuker maken? Er wordt ingezet op dagschoonmaak waardoor de schoonmaker echt een ‘gezicht’ krijgt, en een onderdeel wordt van de organisatie. Bekijk de video hierboven over deze samenwerking.

Hebben wij jouw interesse gewekt?

Werken bij Hago

Werken bij Hago Next?

Spreekt ons verhaal je aan en wil je ook werken bij Hago Next of een van de andere Hago-bedrijven? Leuk! Bekijk snel onze vacatures of er iets bij zit wat bij je past.

Werken bij Hago
Deel dit artikel: