Smart Buildings

De essentie van een Smart Building zit in het integreren van verschillende databronnen. Een concept dat steeds meer tot de verbeelding spreekt. Bij gebouwbeheerders, managers én eindgebruikers.

Blijkt uit gegevens dat het druk aan het worden is, dan doet onze medewerker een extra ronde op het toilet en de afdeling.

Een Smart Building is de integratie van gebouwen, technologieën, energiesystemen en - wellicht het belangrijkste - informatie over en voor haar gebruikers. De gegevens die met sensoren en andere datastromen gegenereerd worden, gebruikt Hago Next voor haar hernieuwde dienstverlening: Data driven schoonmaak. 

 

Het ultieme doel van data driven schoonmaak is om het gedrag van het pand met haar medewerkers te kunnen voorspellen en daar (geautomatiseerd) op in te spelen. 

Is er een vergaderzaal op de afdeling geboekt? Een medewerker van Hago Next krijgt een signaal om de zaal van te voren te checken of deze netjes is. 

Zo kunnen we de gebruiker altijd aangenaam verrassen en optimaliseren we de gebruikersbeleving. Met een reductie van energieverbruik en de schoonmaakkosten als resultaat. Voor het zover is richten we eerst een testomgeving op klantlocatie in zodat medewerkers direct betrokken zijn en kunnen reageren op het resultaat. 

 

Smart schoonmaken met schoonmaakapp @lly

Hoe kunnen we de schoonmaker empoweren en motiveren? Vanuit die vraag heeft Hago Next de smartphone-app @lly (door)ontwikkeld en verbonden met het volledige digitale hart van de organisatie. De digitale assistent die altijd en overal is - en in contact staat met de schoonmaker, eindgebruiker en klant - heeft nog een belangrijk doel: het werk wordt makkelijker en leuker en de medewerker gemotiveerder. @lly geeft de schoonmaker bovendien direct inzicht om zelf te bepalen wat nodig is én wat onnodig is.

Omgevallen koffie, hoog bezoek, uitgelopen vergaderingen, leegstaande kantoren, onverwachte drukte, slechte weersvoorspellingen...je kunt het zo gek niet bedenken of onze smart schoonmakers kunnen erop reageren met een kordate (re)actie.

Naast de signalerings- en meldfunctie en direct bel-, chat-, en smscontact bevat @lly ruimtescanners (QR), digitaal samengestelde werkprogramma's, managementrapportages en bestelmodules.

What's next?

Best practice Hago Next 3.0

Op dit moment is Hago Next druk bezig om haar dienstverlening te voeden met big data. We gebruiken verschillende datastromen, zoals: de smartcart (schoonmaakkar met sensoren), weerdata (IBM Watson), gebouwgebruikdata (KPN Smart Building), data van de toiletsupplies (CWS Washroom Information System 2.0), data van onze eigen medewerkers (meldingen) en van de eindgebruiker zelf (Rating & Review Platform), en de Happy or Not-zuilen.

Best practice data driven schoonmaak

21-9-2017

Slim datagebruik voor een schonere werkvloer

Data maken gebouwen niet alleen slimmer maar ook schoner. KPN en Hago Next slaan de handen ineen in ...

Lees verder

18-1-2017

Proven partners, proven technology in ‘Smart Building’

Innovatie in gebouwenbeheer én schoonmaak. Dat gaat hand in hand bij gerenommeerde ...

Lees verder

Whitepaper 'De toekomst van schoonmaak'

Wat brengt de wereld ons? Is een schoonmaakbedrijf überhaupt nog wel nodig? Bestaat Hago Next nog in 2050? We kunnen hier geen eenduidig antwoord op geven, maar wel inspiratie bieden. Een toekomstblik op de facilitaire branche vanuit mondiale megatrends. Veel leesplezier!

Hebben wij jouw interesse gewekt?

Koffie?

Nieuwsgierig naar wat Hago Next voor jouw organisatie kan betekenen? Dan gaan we graag in gesprek. Stuur ons een bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Contactgegevens
Schijf je in voor de nieuwsbrief - Hago

Blijf up-to-date!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen, trends en innovaties die interessant voor jouw organisatie kunnen zijn.

Inschrijven
Werken bij Hago

Werken bij Hago Next?

Spreekt ons verhaal je aan en wil je ook werken bij Hago Next of een van de andere Hago-bedrijven? Leuk! Bekijk snel onze vacatures of er iets bij zit wat bij je past.

Werken bij Hago