Ik begon in de schoonmaak, omdat ik dacht dat iedereen dat wel kan. Nu ik terugkijk, kon ik het toen helemaal niet zo goed natuurlijk. Schoonmaken is een vak en moet je leren. Ik heb enorm mijn best gedaan en zorgde dat ik opviel.

Nooit uitgeleerd
Inmiddels heb ik ongeveer alle opleidingen afgerond die er in de branche zijn. Van Basisopleiding Schoonmaak tot VSR-controleur tot middenkader. Je kunt zoveel leren in de schoonmaakbranche.

Coachen is het mooiste aan mijn vak
Als praktijkcoach bij Hago Next is het mijn taak het beste uit mensen te halen. Wij werken met zelfsturende teams: als praktijkcoach zorg ik ervoor dat mensen elkaars talenten ontdekken en die ook gebruiken om als team goed te presteren. Het is dus ook heel belangrijk dat ik mensen persoonlijk leer kennen en op die talenten stuur. Samen klaren zij de klus. Zo vormen onze teams eigenlijk een eigen bedrijfje. Net als dat mijn regio mijn bedrijfje is. Die vrijheid en ruimte zorgen ervoor dat mensen zich verantwoordelijk voelen. Ze willen echt alles zelf oplossen. Een mooi resultaat van onze werkwijze: door het nauwe contact tussen onze medewerkers en de medewerkers van de klant, zien we dat het verantwoordelijkheidsgevoel stijgt.

Overigens heeft dat er ook voor gezorgd dat de waardering voor ons vak stijgt. In ieder geval onder onze klanten. Daar ben ik echt trots op.

Ondernemer Saskia

Naam: Saskia de Haas Werkt bij: Hago Next Functie: praktijkcoach Leeftijd: 46 Komt uit: Rotterdam Woont in: Rotterdam

Nieuws (oud)

WIL JIJ OOK NEDERLAND SCHOON-HOUDEN?

Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer!

Deel dit artikel: