1-2-2019

De Kroon op het Werk prijs, wat houdt dat in?

September vorig jaar ontving Hago Next de Kroon op het Werk prijs. Een prijs die veel bedrijven maar al te graag in hun prijzenkast hebben staan. De Kroon op het Werk prijs is een teken van onderscheiding op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Maar wat is dat nu precies, duurzame inzetbaarheid? En hoe leeft Hago Next dit principe na?

Duurzame inzetbaarheid

Het woord duurzame inzetbaarheid werd voorheen nog wel eens een trendwoord genoemd. Jaren later blijkt dat het woord en zijn boodschap er zijn om te blijven. Duurzame inzetbaarheid is eigenlijk je bedrijfsvoering zodanig inrichten dat je rekening houdt met je medewerker. Dit betekent dat je bijvoorbeeld rekening houdt met persoonlijke situaties, levensfases en ambities. Het zorgt ervoor dat medewerkers inzetbaar blijven en voorkomt verzuim.

De schoonmaakwereld is er een met extra aandacht voor duurzame inzetbaarheid. In de schoonmaak werken namelijk veel verschillende mensen met verschillende belangen en wensen. Duurzame inzetbaarheid leid tot werktevredenheid en dat is het hoger gelegen doel: tevreden mensen op de werkvloer!

Hago Next en de 9+ organisatie

Als we willen werken met de allerbeste mensen, moeten we zorgen dat de allerbeste mensen met ons willen werken. Dat ze kunnen laten zien wie ze zijn, met al hun talenten. Dat ze gezien worden omdat ze overdag werken. En dat ze trots zijn op het verschil dat ze maken als vakschoonmaker. 
Dat noemen we een 9+ organisatie.

Wij werken volgens de 9+ organisatie. Middels dit model streven wij ernaar om onze werknemers duurzaam inzetbaar te houden en naar het volgende niveau mee te tillen. In vervolgartikelen zullen we inzoomen op de verschillende criteria van de 9+ aanpak en hoe wij de medewerkers voorzien van de nodige begeleiding en training op de verschillende onderdelen.

De prijs

De Kroon op het Werk prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het NPDI: Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid. Dit platform helpt organisaties en hun medewerkers om duurzaamheid vorm te geven. De prijs wordt uitgereikt aan organisaties die zich weten te onderscheiden in het bevorderen en stimuleren van duurzame inzetbaarheid van de werknemers. Hierbij wordt gekeken naar de integrale aandacht voor dit thema, maar ook innovatie en inspirerende ideeën tellen mee.

Het doel van de prijs is om succesvolle organisaties op het gebied van duurzame inzetbaarheid in het zonnetje te zetten. Daarnaast hoopt het NPDI om goede aanpakken onder de aandacht van een breed publiek van werkgevers en werkenden te brengen in de hoop dat deze het goede voorbeeld volgen.

Hago Next directeur Roy Ploum overhandigt de Kroon op het Werk prijs
aan Vebego CEO Ronald Goedmakers.

2019

Het winnen van de prijs in 2018 betekent natuurlijk niet dat wij nu op onze lauweren gaan rusten. Integendeel, we zullen ons blijvend inzetten om de 9+ organisatie waar te maken. We zullen ons blijvend inzetten om innovatieve en inspirerende ideeën op de werkvloer te implementeren om zodoende duurzame inzetbaarheid in de schoonmaak te bevorderen. Daarnaast zien wij het als een taak om het bewustzijn te verspreiden. Houd de komende tijd dus onze website en social media kanalen in de gaten.

 

Ben jij benieuwd wat Hago Next binnen jouw bedrijf kan betekenen? Lees dan meer over de 9+ organisatie of neem contact op met onze Operationeel Manager Femy van de Wege.

Deel dit artikel:

Ook interessant voor u:

Duurzame inzetbaarheid bij Hago Next

1-9-2018

Het woord duurzame inzetbaarheid werd voorheen nog wel eens een trendwoord genoemd. Jaren later blijkt dat het woord en zijn boodschap er zijn om te blijven. Duurzame inzetbaarheid is eigenlijk je bedrijfsvoering zodanig inrichten dat je rekening houdt met je medewerker. Dit betekent dat je ...

Video - Hago Next en duurzame inzetbaarheid