19-12-2019

Hago Next test Whiz robotstofzuiger als eerste in Nederland

Voor de buitenwereld zijn we een schoonmaakbedrijf. Maar voor ons is het meer dan dat. Dagelijks experimenteren we, ontwikkelen we, monitoren, innoveren en leren we. In de blogserie Spotlight praten we je bij over de lopende pilots die Hago bezighouden. 

Aanleiding

Een uitdaging die we vaak terugzien in kantoorpanden is de grote hoeveelheid aan tapijt. Harde vloeren worden gestofwist terwijl tapijtvloeren worden gestofzuigd. Het stofzuigen is een fysiek zware taak die vaak ook de nodige geluidsoverlast met zich mee brengt, waardoor dagschoonmaak soms noodgedwongen terug moet naar de rand van de dag. Dat terwijl wij er juist bewust voor kiezen om dagschoonmaak in te zetten.

 

Proof of Concept
Op zoek naar een oplossing voor deze uitdaging zij wij bij twee kantoorpanden een poc gestart met de Whiz robotstofzuiger. Deze robot komt medio 2020 in Nederland op de markt, maar wij mochten deze maand als eerste schoonmaakbedrijf al starten. Samen leren we wat deze robot onze schoonmakers kan brengen.

De Whiz is uitgerust met een stuur waardoor de medewerker de eerste keer kan stofzuigen zoals hij dit gewoonlijk ook doet. De robot leert hiervan en klaart het klusje vanaf dat moment zelfstandig. Tijdens elke zelfstandige ronde leert en optimaliseert de robot, totdat hij uiteindelijk de meest efficiënte route bepaald.

De komende weken testen we wat er technisch allemaal mogelijk is. Daarna start de pilot waarin we meten hoeveel de Whiz de werkdruk verlicht en de vitaliteit onder de medewerkers verhoogt.

Deel dit artikel: