20-4-2017

Kunstmatige Intelligentie in Schoonmaak

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op. De één zou nog meer potentie bieden dan de ander. Kunstmatige Intelligentie is zo’n ontwikkeling, maar de vraag is hoe is de consument, klant of gebruiker daarmee geholpen? Vooralsnog zijn zij vooral wantrouwend met betrekking tot hun privacy en huiverend dat hun data uitsluitend gebruikt wordt voor op maat gesneden ad’s. Maar zodra de consument op één staat kan het worden ingezet om waardevolle toepassingen te creëren die je kinderen opvoeden, maar die ook je werk makkelijker maken.

Slim, slimmer, slimst

CogniToys ontwikkelt slim speelgoed wat met internet verbonden is en samen met je kind meegroeit. Een soort Furby 3.0. CogniToys maakt hiervoor gebruik van kunstmatige intelligentie gedreven door IBM Watson. Watson is de supercomputer die over een gigantische bak aan data bezit. Diezelfde Watson die in de VS bekend werd doordat het slimmer bleek dan twee menselijke tegenstanders in de spelshow Jeopardy. Nu zet CogniToys deze technologie om in een vrolijke dino die spelenderwijs steeds meer over zijn baasje te weten komt. De dino onthoudt wat zijn baasje aan hem vraagt en toevertrouwt en past daar zijn conversaties en interacties op aan. Op die manier groeit het ding mee met je kind. Nee, dit is geen toekomstmuziek, voor 100 dollar heb je er eentje.

 

 

 

Let's take it to the Next level

Bij Hago Next kijken we niet naar de wereld door de lens van technologie, maar kijken we naar technologie vanuit menselijke behoeftes. In dit geval onze medewerkers. Hoe kunnen wij hen (nog) makkelijker hun werk laten doen? Gelukkig hoef je geen tech reus te zijn om met slimme, digitale trucjes te komen. IBM Watson biedt een tal aan mogelijkheden die wij ‘as we speak’ aan het verkennen zijn. Zo koppelen wij bijvoorbeeld IBM Watson’s weerdata met ons @lly platform. Hierdoor kunnen onze schoonmakers proactief reageren op het weer. Dus niet als het al regent, maar nog voordat het regent leggen zij al droogloopmatten neer en delen poncho’s uit.

 

Koffie?


Vraag jij je af wat voor intelligents wij nog meer in petto hebben? Stuur ons gerust een berichtje en we praten je graag bij over onze plannen.

Deel dit artikel: