18-1-2017

Proven partners, proven technology in ‘Smart Building’

Innovatie in gebouwenbeheer én schoonmaak. Dat gaat hand in hand bij gerenommeerde samenwerkingspartners KPN en Hago Next. Dankzij gegevens die KPN en Hago Next slim combineren door het product ‘Smart Buildings’. Een logische nieuwe stap in het verhogen van de kwaliteit van de schoonmaak, die beide partijen tijdens Facility for Future letterlijk ter tafel brengen.

Een ‘Smart Building’ staat voor de integratie van gebouwen, technologieën, energiesystemen en informatie over en voor haar gebruikers. ‘Smart Buildings’ leveren informatie over een gebouw, de ruimtes en het gebruik daarvan. De smart building oplossing van KPN maakt gebruik van gegevens uit bestaande systemen en combineert deze met gegevens uit nieuwe systemen, bronnen en sensoren die in de ruimtes aanwezig zijn. Hierdoor kan Hago beter inspelen op actuele situaties op de werkvloer en behoeftes van medewerkers.

 

Sensoren en datastromen


Hago Next maakt gebruik van de gegevens die worden gegenereerd door sensoren en andere datastromen. Deze gegevens dienen als basis voor de hernieuwde dienstverlening van Hago Next. Is een vergaderzaal op de afdeling geboekt? Dan zal een medewerker van Hago Next langsgaan om te kijken of deze netjes is. Blijkt uit de gegevens dat het erg druk aan het worden is, dan gaat een medewerker een extra ronde doen op het toilet en de afdeling. Gaat het morgen regenen? Dan zorgt Hago Next voor matten voor de deur. En deze manier van werken past bij uitstek bij de werkwijze van Hago Next, een duurzame en transparante schoonmaakpartij, volledig gericht rondom de gebruiker en met techniek als motor achter de mens.

 

Voorsprong door ervaring: Proven partners, proven technology


KPN en Hago Next hebben timmerden de afgelopen jaren samen aan de weg met diverse pilots in smart facilities. Van SmartCart tot Online Video Platform. Nu is de tijd dat meer gestandaardiseerde oplossingen naar de markt kunnen. Zeker voor Smart Buildings. Komend kwartaal zien we de eerste resultaten bij de hoofdkantoren van KPN en Vebego.

Deel dit artikel: